Betalen met iDeal en Paypal Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Blog

7 beste beloningen voor je paard

7 beste beloningen voor je paard

7 beste beloningen voor je paard Na een intensieve oefening of een lange wandeling ben je vast wel eens trots op je paard. Maar hoe beloon je nu je paard het beste? Wij zetten de 7 beste beloningen op een rijtje. Geef een klopje of kriebel: Net als dat wij het leuk vinden om een

Lees artikel
Overnachten met je paard voor elke provincie één accommodatie

Overnachten met je paard – voor elke provincie één accommodatie

Overnachten met je paard – voor elke provincie één accommodatie Wil je graag meerdaagse tochten maken en tussendoor overnachten met je paard? Wij zetten de leukste overnachtingen per provincie op een rijtje. Groningen: Wil je graag een tocht met je paard maken door het Nationaal Park Lauwersmeer en tussendoor overnachten? Dan kan je overnachten in

Lees artikel
4 reden waarom je een opstapkruk moet gebruiken

4 reden waarom je een opstapkruk moet gebruiken

4 reden waarom je een opstapkruk moet gebruiken Opstapkrukjes zijn niet alleen geschikt voor kinderen en kleine mensen, maar eigenlijk is het goed dat iedereen ze gebruikt. Dit alles met als einddoel het welzijn van het paard en de ruiter. Bij een opstapkrukje is het van belang dat deze in verhouding is met de ruiter

Lees artikel
7 Tips om vliegen te vermijden bij je paard

7 Tips om vliegen te vermijden bij je paard

Als je langs een weiland met paarden komt, zie je vrijwel altijd vliegen bij hun hoofd. Dit komt doordat vliegen aangetrokken worden door de geur en warmte van het paard. Daarbij zitten ze vooral rondom hun ogen, mond en neus. Dit komt omdat dit vochtige gebieden zijn en dit bevat veel eiwitten waar vliegen naar op zoek zijn.

Lees artikel
4 Dingen om je paard mooier te maken

4 Dingen om je paard mooier te maken

olgens Tresheroll staat het Akhalteke paard op nummer twee van mooiste dieren ter wereld. Dat zegt natuurlijk al veel over de schoonheid van paarden. Maar daarnaast kan je nog veel meer dingen doen om je paard mooi te maken. Een goede verzorging is hierbij al van groot belang, zoals borstelen, voedsel en hoefverzorging. 

Lees artikel
3 Manieren waarop een paard warm blijft

3 Manieren waarop een paard warm blijft

Wij mensen kunnen het in de winter erg koud hebben, maar paarden hebben hier ook zeker last van. In tegenstelling tot mensen kunnen paarden zichzelf voor een groot gedeelte warm houden. Dit is ook wel nodig, want vroeger werden paarden als vervoersmiddel gebruikt. Soms gebeurde het wel eens dat een paard urenlang moest lopen door de winterse kou in Schotland. En ik kan je vertellen, ’s winters is het echt koud in Schotland.

Lees artikel
3 Oefeningen om je zit te verbeteren

3 Oefeningen om je zit te verbeteren

Als je gaat paardrijden, is het belangrijk dat je één bent met het paard. Een belangrijk aspect hierbij is dat je in hetzelfde ritme zit als je paard. Voor jezelf is dat fijn, maar het heeft ook positieve invloed op je paard. Wanneer je in een goed ritme blijft, krijgt je paard meer vertrouwen en zal hij zich meer ontspannen.

Lees artikel
Zoutgehalten bij paarden

Zoutgehalten bij paarden

Het is erg belangrijk om de zoutgehalten van je paard bij te houden. Vooral in de zomermaanden wanneer jouw paard lekker aan het zweten is. Bij alle soorten paarden kan er een zouttekort komen door bijvoorbeeld een leuke buitenrit. In deze blog vertellen we je hoeveel zout jouw paard precies nodig heeft en hoe je dit het beste kunt aanvullen!

Lees artikel
Het onderhouden van je paardrijlaarzen

Goed onderhoud van je paardrijlaarzen

Als je wilt dat je laarzen en schoenen lang mee gaan is het belangrijk deze goed te onderhouden. En ja we weten dat dit niet altijd het leukste klusje is. Na een warm zomers ritje wil je natuurlijk niks liever dan op de bank ploffen met een glas ijskoud water. Om het toch wat leuker te maken voor je hebben wij wat handige informatie voor je op een rijtje gezet.

Lees artikel
Dazen en paarden

Dazen en paarden zijn geen vrienden

Door de zachte winters en warme zomers heb je steeds meer last van dazen. Deze vervelende diertjes kunnen een ware plaag voor jou en je paard zijn. Maar wat zijn dit voor beestjes? En wat kun je er tegen doen? We leggen je alles uit in deze blog.

Lees artikel
De waardering van dgruitersport.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 17 reviews.