Terug naar het overzicht

7 beste beloningen voor je paard

Na een intensieve oefening of een lange wandeling ben je vast wel eens trots op je paard. Maar hoe beloon je nu je paard het beste? Wij zetten de 7 beste beloningen op een rijtje.

  1. Geef een klopje of kriebel: Net als dat wij het leuk vinden om een schouderklopje te krijgen, vindt een paard het ook fijn om een klopje of kriebel te krijgen. Door het liefdevolle contact, voel je paard dat jij trots op hem bent.
  2. Favoriete oefening laten doen: Je hebt net een parcours gelopen met je paard en je wilt hem graag belonen. Doe dit door hem zijn favoriete oefening te laten doen, zoals een boswandeling of het longeren van je paard.
  3. Denk aan positieve dingen: Paarden kunnen heel goed mensen aanvoelen. Zo merken ze uit je houding en gedrag of jij in een positieve of negatieve stemming zit. Wanneer je trots bent op je paard, is het belangrijk om dit ook te bedenken. Hierdoor zorg je ervoor dat je zelf ontspannen in je vel zit en dit voelt je paard.
  4. Spreek het uit: Naast dat positieve gedachten ook positieve invloed heeft op je paard, is het nog beter om dit uit te spreken. Fluister bijvoorbeeld in zijn oor dat je trots op je bent of dat hij het goed heeft gedaan. Ook al kan hij je niet verstaan, door jouw toon voelt hij dat het positief is.
  5. Eigen gang laten gaan: Wanneer je een rondje aan het lopen bent met je paard is het soms goed om hem zijn eigen gang te laten gaan. Wil hij bijvoorbeeld even stilstaan of slaat hij een andere weg in? Laat hem op zulke momenten het initiatief nemen. Pak het roer weer over als hij de verkeerde kant opgaat of te hard van stapel loopt.
  6. Rondje stappen: Net als dat mensen het na een rondje hardlopen lekker vinden om te lopen, vindt een paard het lekker om even rustig te stappen na een intensieve oefening. Door hem ontspanning te bieden, voelt hij dat hij goed werk heeft geleverd.
  7. Nazorg: Als beloning kan je je paard natuurlijk ook altijd een lekkere winterpeen geven, een banaan, een lauwe douche of wellicht vindt hij het lekker om geborsteld te worden.

Op onze site bieden we verschillende verzorgingsproducten waarmee je je paard kunt belonen. Denk aan muesli, onze speciale likstenen, een massageborstel of een compleet verzorgingspakket. Bestel ze vandaag nog!

Terug naar het overzicht