Terug naar het overzicht

Wil jij je paardrijlaarzen en paardrijschoenen in optimale conditie houden?

Als je wilt dat je laarzen en schoenen lang mee gaan is het belangrijk deze goed te onderhouden. En ja we weten dat dit niet altijd het leukste klusje is. Na een warm zomers ritje wil je natuurlijk niks liever dan op de bank ploffen met een glas ijskoud water. Om het toch wat leuker te maken voor je hebben wij wat handige informatie voor je op een rijtje gezet.

Let op: bij het aankopen van laarzen en schoenen wordt er altijd een advies meegegeven, maar hier staat niet altijd alles in.

Tip 1. Weet wat je koopt

Wanneer je jouw laarzen of schoenen wil schoonmaken is het allereest belangrijk om te kijken van welk soort leer ze zijn gemaakt. De meeste zijn gemaakt van glad leder, dit moet je dus weer anders verzorgen dan bijvoorbeeld Lakleer of Nubuck. Na aanschaf van jouw schoen of laars is het van belang om ze gelijk te beschermen. Dit kun je gemakkelijk doen door gebruik te maken van een protector over het leer heen. De protector bevorderd de levensduur van de schoenen en laarzen en zorgt ervoor dat er geen zweet, vocht of ander vuil in het leer kan worden getrokken. De eerste keer raden we het je aan om twee lagen aan te brengen voor een optimaal resultaat.

Tip 2. Schoon houden

Nadat de schoenen en laarzen een goede beschermende laag hebben is het van belang om het goed schoon te houden. Je kunt een reiniger gebruiken om het vuil uit de poriën van het leer te krijgen. Wil je het leer fijn en soepel houden? Zorgt dan dat het wordt gevoed. Hier zijn verschillende producten voor zoals, een leder crème. Nadat het gevoed is kun je het leer waterafstotend maken door er leervet op te smeren. Voor mooi lakleer is er een speciale laklotion, zodat je kunt blijven stralen met je schoenen en laarzen.

Tip 3. Schoonmaakschema

Voor een finishing touch kun je gebruik maken van een glanssponsje. Hierdoor worden jouw schoenen en laarzen helemaal als nieuw! De sponsjes zijn makkelijk mee te nemen en dus ideaal tijdens wedstrijden. Hieronder hebben we nog een kort schoonmaak schema gemaakt om in één oogopslag te kunnen zien wanneer je wat moet doen.

Stap 1: Beschermen: gebruik hiervoor een beschermende leer vet.

Stap 2: Reinigen: gebruik speciale schoonmaakmiddelen. Een schuurspons met Cif schoonmaakmiddel doen geen wonderen.

Stap 3: Verzorgen: het is belangrijk om voor een verzorging te kiezen die bij de schoen of laars past. Denk aan een crème of vloeibaar schoensmeer.

Vergeet je laarzen niet weg te zetten nadat je thuis bent gekomen van de stal, zodat ze niet inknikken. Je kunt hiervoor laarzenspanners gebruiken, op deze manier bescherm je de rits.

Heb je nog een vraag?

Heb je behoefte aan extra advies? Dat kan altijd door contact met ons op te nemen. Ben je geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment aan schoonmaakmiddelen voor schoenen, laarzen en nog veel meer andere leuke paardenartikelen!

Terug naar het overzicht