Terug naar het overzicht

Paardenfotografie Tips

Het lijkt vrij simpel, toch is een paard fotograferen niet iets wat je even doet. Je hebt te maken met beweging, achtergrond, het paard wat onverwacht kan reageren, belichting, de ruiter, et cetera. Oftewel, je kunt je nog wel eens vergissen. Glennys, onze shop eigenaar, is naast paardenliefhebster ook een goede hobbyfotograaf. De perfecte persoon dus om jou een aantal paardenfotografie tips te geven.

Tip 1: Oefenen

Oefenen, oefenen, oefenen. En oh, hadden we al oefenen gezegd? In het begin zal je echt flink aan de bak moeten. Zoveel mogelijk foto’s maken. Alle instellingen op je camera proberen.

Tip 2: Voorbereiding

Goed voorbereid zijn is het halve werk. Dit heb je ongetwijfeld iemand iemand al eens horen zeggen. En uiteraard staat dit tussen onze paardenfotografie tips. Paarden zijn namelijk erg snel afgeleid. Wat een paard interessanter vindt, vindt een paard interessanter. Een paard staat vaak niet meer dan een paar tellen in de perfecte positie. Wees daarom klaar om foto’s te maken. Zorg ervoor dat je SD-kaartje voldoende geheugen heeft en zorg voor een reservekaartje. Kijk ook alvast naar je instellingen. Met name de belichting en sluitertijd zijn belangrijk. Kijk ook of je accu vol is. Een lege accu overkomt de beste…. we spreken uit ervaring.

Tip 3: Schoon paard

Een schoon paard om foto’s van te maken. Klinkt vanzelfsprekend, toch? Toch denkt niet iedereen hier aan. Dit geeft niks als je hele natuurlijke foto’s wilt. Echter moet je paard wel echt bling bling zijn als je een dikke nieuwe Instagram foto of een leuke foto voor naast het bed wilt. Was je paard van tevoren. Gebruik een beetje olie bij de neusgaten, ogen en oren om deze mooi te laten glimmen. Is je paard wit of heeft je paard witte sokken? Gebruik dan bijvoorbeeld een Manuka WashBar. Deze 100% natuurlijke zeepblokken maken de witte stukken weer echt netjes wit.

Neem ook een poetssetje mee. Zo kun je tussendoor je paard weer netjes maken.

Tip 4: Kies een sfeer

Wil je een Wilde Westen foto? Of wil je juist een super nette foto? Of een buiten foto? Of of of… De keuze is reuze. Bepaal voor de shoot welke sfeer je wilt bereiken. Kijk desnoods even op Google voor inspiratie. Belangrijke factoren die meetellen zijn het weer (zon, regen, bewolkt), de locatie en kleding.

Tip 5: Wees niet bang om vies te worden

Een paardenliefhebber wordt nog wel eens vies. Top. Dat betekent dat je deze tip goed kunt meepakken. Voor extra creatieve foto’s kan het wel eens nodig zijn dat je door je knieën moet of zelfs op de grond moet gaan liggen. Door te werken met verschillende hoogtes kan je paard er anders uit gaan zien.

Tip 6: Let op de achtergrond

Je kent het wel. In de avond kun je eindelijk je SD-kaartje in je laptop steken om de foto’s te bekijken. En dan zie je het… De prullenbak op de achtergrond, de auto die voorbij rijdt, gebouwen, banners, vlaggen, et cetera… Oeps. Vaak kun je met Photoshop nog wel het een en ander wegpoetsen, maar je zit niet op dat extra werk te wachten. Kijk dus goed van tevoren even naar de omgeving om hier op in te spelen.

Tip 7: Matching gear

Zorg voor matching gear als paard en ruiter samen op de foto gaan. Is je paard wit, zorg er dan voor dat de ruiter ook witte kleding of in ieder geval witte accenten draagt. Dit geld eigenlijk voor alles. Een foto wordt hier echt beter van.

Tip 8: Maak gekke geluiden!

Maak gekke geluiden? Ja! Maak gekke geluiden. Gekke geluidjes zorgen er namelijk voor dat je paard alert wordt. Zijn blik zal dus ook vele malen beter worden dan in slaapstand. Wil je niet als een kikker staan brullen? Dan mag je van ons ook snoepjes gebruiken. Altijd goed.

Tip 9: Experimenteer

De belangrijkste tip die we kunnen geven: experimenteer. Wazige en gekke foto’s kun je altijd verwijderen. Maar stel dat je tijdens de 100 foto’s nét die ene perfecte foto vindt. Puur toeval. Vet toch? Gewoon klikken tot je vinger beurs is. Je weet maar nooit.

Paardenfotografie tips afsluiter

Als het goed is ga je met deze paardenfotografie tips een eind komen. Je mag ons altijd even bellen of mailen als je vragen hebt. Kijk je naar Tip 7 en denk je ‘Goh, ik heb geen matching gear’? Neem dan een kijkje tussen onze pakketten. Wij hebben diverse pakketten samengesteld om jou en je paard perfect bij elkaar te matchen.

Bekijk onze pakketten

Terug naar het overzicht