Terug naar het overzicht

Washbar Benelux

We leven in een tijd waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Zo ook rondom de zorg voor je paard(en) en hond(en). Chemicaliën en synthetische geurtjes zijn niet meer van deze tijd. WashBar Benelux speelt hier slim op in. Hun 100% natuurlijke producten bevatten bijvoorbeeld geen parabenen en sulfaten. Door dat de ingrediënten onbespoten zijn is het eindproduct diervriendelijk. Washbar gaat met de tijd mee en investeert in de natuur. Hierdoor is WashBar een mooie toevoeging op ons assortiment.

Voor dit blogje geldt: Wij geven uitsluitend een advies over hoe jij je paard, hond en jezelf kunnen optimaliseren. Een dierenarts (dierengeneeskundige) mag alleen een medische diagnose stellen.

WashBar Benelux producten

Alle WashBar producten worden in Nieuw-Zeeland geproduceerd door lokale telers. WashBar producten zijn een prachtige combinatie tussen een gedeelde missie, natuurlijke en lokale producten en natuurlijk, schoon water. Tijdens het gehele proces wordt er gekeken naar het reduceren van elk mogelijk negatieve impact op de natuur. Er is geen alcohol toegevoegd om huidirritaties te voorkomen.

De WashBar producten zijn geschikt voor paard en hond. Denk hierbij aan:

Doordat de producten 100% natuurlijk zijn kun je deze producten ook gebruiken bij cavia’s, konijnen en ook groot vee. Let op: stop met het gebruik als er huidirritaties ontstaan of als het dier lijkt te reageren op het product. Ondanks dat WashBar 100% natuurlijke producten gebruikt kan een allergie of een andere reactie nooit worden uitgesloten.

Diverse werkingen

De producten van WashBar helpen onder andere met:

  • Het voorkomen van vlooien
  • Het doden van vlooien, luizen en teken
  • Het tegengaan van een jeukende huid
  • Het tegengaan van schimmels, huidirritaties en ontstekingen
  • Nare geurtjes

Kortom, ideaal voor jou en je (huis)dier.

Washbar Manuka

De Manuka WashBar is een veelzijdige super krachtige zeep. Het kan zowel voor paarden als honden gebruikt worden. Door de etherische oliën Manuka en Kanuka (gekregen uit de onbespoten Manuka en Kanuka plant welke in het wild groeien) heeft deze zeep meerdere doeleinden. Het werkt anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-ontsteking en werkt goed tegen huid irritaties. Manuka Washbar helpt ook om vlooien af te stoten. Daarnaast werkt de zeep goed als als hotspot killer. Én, het helpt witte vachten stralend wit te houden. Ideaal om je paard mee te wassen voor en na een wedstrijd.

Één washbar is gelijk aan 450ml vloeibare shampoo.

Manuka WashBar zeep

WashBar Spray

In ons assortiment hebben 3 soorten sprays die je voor je paard en honden kan gebruiken.  De Fresh, Lavendel en Citrus spray.

De Lavendel & Teunisbloem Spray is een heerlijke vacht verfrisser en helpt met het afstoten van vlooien. De lavendel geur heeft een kalmerende werking en is handig om te gebruiken bij stress verhogende situaties. De spray is ook geschikt voor katten en andere kleine huisdieren.

Dit Anti-Vlooienmiddel spray is een vacht verfrisser met een heerlijke bosgeur en anti-vlooienmiddel in 1. Het product heeft een vlooiwerende werking. Dit product kan zelfs gebruikt worden op je beddengoed, in huis, in de auto en op meubels.

De Citrus en Manuka spray werkt als verfrisser voor je paard of hond. Deze spray werkt goed tegen huidirritaties en infecties.

Bekijk alle spray’s

Washbar vacht- olie

WashBar vacht-olie is een natuurlijk alternatief voor conventionele vlooienmiddeltjes. De conventionele vlooienmiddelen zijn vaak vrij agressief in hun werking. WashBar Anti-Vlooienmiddel is juist vrij zacht, maar wel zeer krachtig. Het werkt goed tegen vlooien, teken, zandvliegen en muggen. Krijg je het op je huid? Geen probleem. De producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten. Je mag dit middel zelfs gebruiken op puppy’s vanaf 4 weken. Let op, wij adviseren wat langer te wachten omdat de huid van een puppy vrij fragiel is.

In het hoogseizoen is 1x per week druppelen in de nek en boven de staart voldoende. Buiten het seizoen om is het voldoende om 1 keer in de 3 weken te gebruiken.

WashBar Anti-Vlooienmiddel

WashBar Originele zeep (alleen voor honden)

De WashBar Originele zeep kan dagelijks worden gebruikt. Het is een milde zeep, geschikt voor ieder type huid en huidconditie. Deze zeep werkt goed tegen huidproblemen, schimmels, ringworm, demodex, regenrot, mok en allergieën. De zeep is gemaakt van Tea Tree olie en heeft een kalmerende werking. Ideaal als je hond het niet zo fijn vindt om in bad te gaan. De zeep werkt ook goed tegen het weren van vlooien, teken en luizen.

Één zeep is evenveel als 600ml vloeibare zeep.

Bekijk deze zeep

Terug naar het overzicht