Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal
Categorie
26
10
Kleur
2
2
3
3
6
6
8
6
10
6
6
3
2
6
2
2
2
2
2
2
3
3
2
3
2
6
2
2
3
6
Maat
25
14
Dikte
4
4
Zadel maat
6
10
10

Zadeldekjes

1–16 van 36 producten


Zadeldekjes: alleen het beste voor je paard

We hebben de leukste zadeldekjes voor je paard in ons assortiment. Maar ben je al helemaal op de hoogte van alle opties en toepassingen van een dekje? De vorm en dikte zijn bijvoorbeeld van belang voor je paard. We hebben daarom voor jou alles uitgezocht rondom dekjes en wat jij moet weten.

Zadeldekjes: welke type dekjes zijn er?

Voor elk type zadel is er een dekje. Daarom hebben we een breed assortiment dekjes voor jou online gezet. Zo zijn er dekjes voor dressuur, springen en cross country. We verkopen ook gelpads met bond, Half Pad zadelonderleggers  en zadelonderleggers gemaakt van Airmesh. En dat alles in de maten mini, shetty, pony, cob en full. Hierdoor weten we zeker dat we ook voor jou een passend dekje hebben.

Welke dikte mag je sjabrak zijn?

Twijfel je over de dikte van je sjabrak? Neem dan even contact op met je zadelmaker. Als je een te dun dekje gebruikt kunnen er namelijk schuurplekjes ontstaan. Dit is zeer onplezierig voor het paard en kan op termijn zelfs tot ontstekingen leiden. Als je dekje te dik is kunnen er drukplekken ontstaan. Simpelweg te vergelijken met een blauwe plek op je arm. Dat vind jij ook niet fijn als er dan iemand op drukt. Laat staan dat er een mens op zit.

Laat je daarom goed informeren. Heb je een zadelonderlegger nodig? Informeer dan ook even bij je zadelmaker. Zij weten precies wat je nodig hebt. Gel en Wol hebben beide hun eigen unieke eigenschappen en kunnen bij verkeerd gebruik ook tot ongemak voor het paard zorgen.

Dekjes paard: voor ieder budget

Zoek je een goedkoop dekje voor je paard? Ook voor jou hebben we diverse opties. Let wel op, ook wij gaan niet onder een bepaalde grens. Goedkope dekjes leveren soms toch een beetje in op kwaliteit en het welzijn van je paard staat voor ons op 1.

Hoe was je een zadeldekje?

Vrijwel alle dekjes kunnen op 30 graden worden gewassen. Borstel wel even van tevoren het dekje af met een harde borstel of plastic borstel. Zo verwijder je oppervlakkig, hard vuil. Stop vervolgens je dekje in een oude kussensloop. Zo blijft je dekje netjes. Voeg als laatste een speciale wasbal toe. Een wasbal zorgt dat tijdens het wassen alle haartjes van het dekje loskomen en dat het dekje niet per ongeluk aan zichzelf vastplakt.

Gebruik nooit en te nimmer wasverzachter. Dit komt je dekje niet ten goede. Wil je de geurtjes zo goed als mogelijk verwijderen? Gebruik dan een scheutje natuurazijn. Hierdoor komt je dekjes fris en fruitig uit de wasmachine.

By Jill, by Jordy of KNHS

In ons assortiment vind je een ruime voorraad dekjes van HORKA. De paardendekjes van HORKA matchen qua design met diverse andere producten die wij verkopen. Zo kun je jouw complete outfit op elkaar afstemmen.

Zadeldekje versieren

Heb je een oud dekje waar je toch stiekem helemaal gek op bent, maar niet wilt weggooien? Pimp dan je dekje. Je kunt bijvoorbeeld een sierband langs de rand plakken. Dit kan een glittertouw zijn, maar ook een slinger met balletjes. Je kunt ook je dekje versieren met diverse stickers en stoffen figuurtjes. Let goed op dat je dit niet aan de binnenkant van het dekje plakt. Dit kan voor ongemak bij je paard zorgen. Zorg ervoor dat je alleen de buitenkant van het dekje aanpast.

Terug naar producten
De waardering van dgruitersport.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 24 reviews.