Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Bodyprotector paardrijden

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Bodyprotector paardrijden

Bodyprotectors zijn niet meer weg te denken uit de wereld van ruitersport. Sterker nog, vaak is een bodyprotector zelfs verplicht. Maar waarom is dit zo? In het kort: de bodyprotector is samen met een cap misschien wel de allerbelangrijkste vorm van bescherming. Als je valt, je tegen iets aan bots of een trapt krijgt van het paard beschermt een bodyprotector je vitale organen. Je zult snappen dat de veiligheid van een ruiter hoog op de prioriteitenlijst staat van een manege. En vanuit die gedachte is de bodyprotector vaak verplicht tijdens paardrijden.

Keuze maken bodyprotector

De keuze is reuze. Maar welke bodyprotector heb je nodig? En waar moet je op letten? Wij helpen je graag op weg met wat tips.

Maat bodyprotector

Het allerbelangrijkste is dat je de maat goed hebt. Het voelt namelijk niet lekker als de bodyprotector te strak zit. Sterker nog, een te strakke bodyprotector belemmert je in je bewegingsvrijheid. En die vrijheid heb je nodig tijdens het paardrijden. Als je bodyprotector te los zit kan deze losschieten tijdens het rijden of tijdens een val. Hierdoor kan het voorkomen dat de klap niet goed of helemaal niet wordt opgevangen. Daarnaast stuitert een bodyprotector die los zit op en neer, op de maat van je draf. Dit voelt simpelweg niet lekker.

Koop een bodyprotector altijd op basis van een matentabel. Houdt de matentabel ook precies aan. Koop je een bodyprotector op de groei? Dan zal dus juist de bodyprotector te los zitten, wat niet veilig en oncomfortabel is.

Wees gerust, een bodyprotector vormt zich naar je lichaam als je vaker rijdt. De stijfheid die je in het begin hebt zal dus naarmate je vaker rijdt ook afnemen.

Kleding en bodyprotectors

Onze volgende tip is het dragen van een t-shirt (of een andere vorm van makkelijke en dunne kleding) onder je bodyprotector. Trek de rest van je kleding over de bodyprotector heen. Hierdoor zal de bodyprotector comfortabeler aanvoelen en komt je lichaamstemperatuur beter door.

Bodyprotector paard veiligheidsniveau

Het veiligheidsniveau van een bodyprotector is opgedeeld in drie levels, namelijk:

Level 1: Dit is de dunste en lichtste oplossing. Dit type wordt vaak gebruikt in de rensport. Deze bodyprotectors wegen vaak niet meer dan één kilogram en bieden de perfecte oplossing als je gewicht wilt besparen.

Level 2: Level 2 bodyprotectors worden vaak gebruikt tijdens dressuur rijden.

Level 3: Een level 3 bodyprotector is geschikt voor alle vormen van ruitersport, omdat ze de beste bescherming bieden. Deze bodyprotectors mogen ook gebruikt worden tijdens Eventing (Crosscountry).

Fashion

Waar vroeger alleen bodyprotectors in zwart of bruin werden geleverd zijn er vandaag de dag talloze kleurkeuzes. Oftewel, een bodyprotector is echt een fashion item geworden die fun en veiligheid combineert.

Materialen en wassen

Alle bodyprotectors  zijn wasbaar. Belangrijk is dat je op 30 graden en met de hand wast. Uiteindelijk heeft wassen wel invloed op de kleuren. Na een aantal keer wassen kunnen de kleuren wat vager worden. Ons advies is daarom niet te vaak wassen.

Terug naar producten