Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Paardrijcaps

1–16 van 28 producten


Paardrijcaps uitgelegd

Paardrijcaps zijn niet meer weg te denken uit de ruitersport. En dat is niet geheel onlogisch. De kans dat je vroeg of laat een keer valt tijdens het paardrijden is vrij groot. Als je valt is het belangrijk dat je hoofd beschermd blijft. Hiervoor zijn paardrijcaps ontwikkeld.

Paardrijcaps zie je in alle disciplines van de ruitersport terug. Van dressuur tot springen en Cross Country. Ook niet helemaal vreemd, want het is bij zowel maneges als wedstrijden verplicht om een cap te dragen.

Paardrijcaps van vroeger

Vroeger was het helemaal niet stoer om een cap te dragen. Vaak waren caps destijds niet meer dan een zwarte, fluwelen champignon cap met een strikje achterop. De eerste versies zaten gewoon los op je hoofd en pas later kwam er elastiek op de markt. Er was toen vrij weinig keuze. Als je iets origineels wilde doen met je cap kon je bijvoorbeeld een speldje plaatsen.

Een paardrijcap moet passen

Misschien is het wel overbodig om te zeggen, maar het is ontzettend belangrijk dat je cap goed past. Een cap die te los zit stuitert op je hoofd tijdens het rijden en kan afschieten als je valt. Een cap die te strak zit veroorzaakt hoofdpijn.

Bij een verstelbare cap trek je de cap pas aan nadat je deze hebt opgezet.

Maat van je cap

Als je de maat van je cap wilt weten meet je de omtrek van je hoofd. Dit doe je ongeveer 2,5cm boven je wenkbrauwen. Hier komt namelijk de rand van je cap te zitten.

Onderhoud van je cap

Om je cap in optimale staat te houden hoor je deze te bewaren in een droge en koele ruimte. Laat je cap dus niet in de schuur liggen als je thuis komt. Zorg ook dat je een cap tas hebt. Zo is je cap altijd veilig opgeborgen en wordt de kans op een kras vele malen kleiner.

De laatste tip die we hebben: laat je cap even drogen na een ritje. Vaak gaat je hoofd zweten tijdens het rijden. Als je dan je cap te vlug opbergt trekt het zweet de binnenvoering in.

Om de 5 jaar een nieuwe cap

Als je netjes met je cap omgaat zou de cap ongeveer 5 jaar mee kunnen gaan. Een cap die is gevallen gaat minder lang mee. En denk er ook aan dat je cap op de vloer laten vallen ook meetelt. Ga dus voorzichtig met je cap om.

Waarom vervangen? Dat is vrij simpel. Je cap heeft heel veel te verduren. De binnenvoering zal door het vele rijden steeds stugger geworden en zijn veilige werking verliezen. Ook slijten diverse onderdelen in je cap waardoor deze los kan schieten.

Tweedehands Paardrijcap kopen?

Wij adviseren nooit en te nimmer een tweedehands paardrijcap te kopen. Je weet niet wat er met deze cap is gebeurt en je kunt er dus niet zeker van zijn dat deze cap jou gaat redden als je valt. Daarbij komt dat een cap naar je hoofd gaat vormen. Hierdoor zal de cap dus een andere pasvorm hebben. Dit draagt niet lekker. En het derde oogpunt is hygiëne. Een nieuwe paardrijcap is toch net iets frisser dan een gebruikte.

HORKA paardrijcaps

Al onze caps hebben het VG1 01.040.2014-12 keurmerk. Dit keurmerk let met name op de kwaliteit van de caps. En kwaliteit hoeft niet duur te zijn. We hebben voor bijna ieder budget een passende HORKA paardrijcap.

De HORKA caps hebben een 4-punts veiligheidsgordel. Dit unieke systeem zorgt voor een perfecte aansluiting rondom je hoofd.

Naast kwaliteit zorgt HORKA ook voor de juiste look. Glitters, egale kleuren of juist super kleurrijk: alles is mogelijk. We weten dus zeker dat wij een cap hebben die bij jouw outfit past.

Terug naar producten
De waardering van dgruitersport.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 23 reviews.