Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Sporen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Sporen

Ben jij op zoek naar leuke sporen en spoorriemen? Dan ben je bij DG Ruitersport aan het juiste adres. Wij van DG Ruitersport bieden een ruim assortiment aan sporen en spoorriempjes. DG Ruitersport is dé online webwinkel omtrent sporen en spoorriempjes. Al onze producten zijn van uitstekende kwaliteit en zijn veilig en comfortabel. Het is dan ook onze missie om jou zorgeloos te laten genieten van je passie.

Sporen en spoorriempjes

Het verschilt per paard of deze met of zonder sporen wilt rijden. Sommige paarden hebben het niet nodig en andere paarden vinden het juist niet prettig. Sporen worden gebruikt als hulpmiddel voor bij het paardrijden. Het verfijnt de beenhulpen van de ruiter. Wanneer je sporen gebruikt is het erg belangrijk dat je een onafhankelijke zit hebt. Als je te veel beweegt met je been maak je constant contact met de buik van het paard. Dit is niet prettig voor het paard. Sporen bestaan uit metalen beugels met aan de achterkant een metalen pin of wieltje. Dit kan met een spoorriempje bevestigd worden aan de laarzen.

Verschillende soorten sporen

Er zijn verschillende soorten sporen met verschillende werkingen. Voorbeelden hiervan zijn knopsporen, hamersporen, bloksporen, bumpersporen, dummysporen, zwanemhalssporen en wielsporen.
Knopsporen hebben aan het uiteinde een knop. Dit zorgt ervoor dat het spoor zich vast aan de buik vestigt. Hamersporen zijn sporen met een pin in de vorm van een hamer. Bloksporen zijn sporen met een blokje aan het uiteinde. Bumpersporen hebben een randje met drie bogen aan de binnenkant. Hier zit aan de voorkant ook nog een knop/wiel vast. Dummysporen zijn helemaal glad, hebben geen knop of iets dergelijks en hebben eigenlijk helemaal geen werking. Dit is dan ook voor ruiters die niet met sporen willen rijden. Wanneer je in de M divisie (of hoger) rijdt is het verplicht om sporen te hebben. Om die reden is het gebruikelijk voor ruiters, die liever niet met sporen rijden, om met dummysporen te rijden.
Het uiteinde van zwanenhalssporen wijst naar boven. Dit zorgt ervoor dat ruiters met lange benen onder de buik van het paard uitkomen. Wielsporen hebben een wieltje in plaats van een pin. Het wieltje draait, wanneer deze contact maakt met de buik. Op deze manier wordt de kracht op de buik over een groter oppervlak verdeeld.

Verschillende soorten spoorriemen

Spoorriempjes bevestigen de sporen aan de laarzen. Er zijn verschillende soorten spoorriempjes, in verschillende soorten en maten. Ze zijn verkrijgbaar in leer en kunststof, en enkele en dubbele gespen. Door middel van een spoorriempje blijft het spoor beter op zijn plaats zitten.

Over DG Ruitersport

DG Ruitersport is een online ruitersportwinkel met een zorgvuldig uitgekozen assortiment van de beste kwaliteit. Onze missie is dan ook dat iedereen comfortabel en veilig paard kan rijden. Wij werken samen met de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan Mane Jane spoorriempjes. Daarnaast verkopen wij ook samengestelde pakketten met daarin allerlei producten die op elkaar zijn afgestemd. De bestelde producten worden via PostNL bij jou thuisbezorgd.

Terug naar producten