Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Paardrij zweep

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Paardrij zweep

De paardrij zweep is een essentieel onderdeel van je uitrusting. Er zijn diverse zweepjes met diverse toepassingen. Maar welke zweep kun je wanneer gebruiken? En welke zweep mag je wanneer gebruiken? Wij hebben alle soorten zweepjes hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dressuurzweep

Een dressuurzweep is lang en licht van gewicht. Door de lengte en het gewicht zijn deze zweepjes makkelijk vast te houden en kost de zweep je geen bewegingsvrijheid. Een dressuurzweep is toegestaan tot klasse L. Als je een hogere klasse gaat rijden moet je verder gaan met sporen. Dressuurzwepen zijn maximaal 110cm lang.

Springzweep

Tijdens het springen is een lange dressuurzweep helemaal niet handig. Hiervoor is de springzweep ontwikkelt. Deze zwepen zijn maximaal 75cm lang en hebben aan het eind een leer flapje. Een springzweep wordt gebruikt om het paard alert te maken voor de naderende sprong. In de springsport zijn zwepen in alle klassen toegestaan.

Koetsierszweep

De functie van een koetsierszweep wordt al verteld in de naam. Deze zwepen worden gebruikt wanneer je in een koets rijdt. De zwepen zijn erg lang en licht. Hierdoor kun je gemakkelijk de afstand tussen je koets en het paard overbruggen. Deze zwepen zijn er om de paarden in bedwang te houden en indien nodig te corrigeren.

Allround paardrij zweep

De allround paardrij zweep is er te vinden in diverse uitvoeringen en lengtes. Deze zweep is speciaal ontwikkelt voor toepassingen in meerdere disciplines van de ruitersport. Veelvoorkomende lengtes liggen tussen de 60cm en 120cm. Deze zwepen zijn in tal van kleuren te verkrijgen.

Longeerzweep

Een longeerzweep is te herkennen aan de lengte verbonden aan een lang stuk touw of leer. De zwepen zijn bedoeld om te ‘zwiepen’. Tijdens het longeren sta je namelijk ver weg van je paard en moet je deze kunnen bereiken. De zweep is als het ware een verlengstuk van je arm.

Je paardrij zweep pimpen

Je kunt je paardrij zweep ook pimpen. Je kunt bijvoorbeeld steentjes kopen die je op de bovenkant kan lijmen. Maar er zijn ook diverse kleuren tape te vinden om je zweep nieuw leven in te blazen. Ga je met glitter werken? Overleg dan eerst even met je manege of dit mag. Niet iedereen wordt even blij van een glitter pony!

Terug naar producten