Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal
Categorie
9
3
3
4
6
3
3
3
3
1
10
2
2
1
2
Merk
3
Kleur
9
2
4
4
8
4
4
6
3
9
8
1
15
Formaat
1
1
1
1
1
2
Supplementen
1

Stalbenodigdheden

1–16 van 51 producten


Stalbenodigdheden

Paarden staan een groot gedeelte van de dag op stal. Een stal heeft een hoop voordelen. ‘s Winters geeft de stal bescherming tegen regen, wind, kou en sneeuw. ‘s Zomers geeft het bescherming tegen de hitte, de zon en tegen insecten. Het is dan ook erg belangrijk dat de stal netjes is en er genoeg te doen is voor de paarden. DG Ruitersport biedt een breed assortiment stalbenodigdheden aan.

Soorten stalbenodigdheden

Er zijn veel verschillende soorten stalbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudsproducten of beschermende producten. Het is belangrijk om de juiste onderhoudsproducten in stal te hebben voor het bijhouden van de stal. Voorbeelden hiervan zijn mestschrapers, een mesthark, stallenreiniger en olie spray. Voorbeelden van beschermende producten zijn dazenvallen, zadelzeep en wespenvallen.

Onderhoud van de stal

Het is erg belangrijk dat de stal goed wordt onderhouden. Een belangrijk onderdeel van het schoonhouden van de stal is het tijdig uitmesten van de stal. Je hebt een aantal dingen nodig om de stal gemakkelijk uit te kunnen mesten.

  • Mestvork
  • Mestboy
  • Mest kruiwagen
  • Stalbezem
  • Een waterzak voor in de kruiwagen
  • Mestemmer
  • Hooivork

Een mestvork: Een mestvork is een essentieel middel om te gebruiken om mest op een gemakkelijke manier te verwijderen. Naast mest kun je de mestvork ook gebruiken om de gebruikte bodembedekking uit de stal te scheppen.

De mestboy: De mestboy is als het ware de stoffer en blik van de ruitersport. De mestboy met hark wordt gebruikt om de natte plekken en de mest uit de stalbodembedekking te verwijderen. Je kunt de mestboy ook gebruiken voor allerlei andere opruimklussen, bijvoorbeeld het reinigen van de paardentrailer.

Een kruiwagen: Een kruiwagen maakt het vervoeren van bijvoorbeeld mest erg eenvoudig. Het is belangrijk om een professionele mest kruiwagen te kiezen. Een lading mest weegt al snel 100kg. Het is dan ook erg belangrijk dat het een stabiele kruiwagen is. Om de bak van de kruiwagen goed intact te houden, moet deze bestand zijn tegen urine en mestzuren.

Een stalbezem: Een stalbezem verwijdert het fijne strooisel en het overgebleven afval uit de stal. Doordat een stalbezem vocht afwerend is, blijft de bezem schoon van overgebleven urine. Bij aankoop van de bezem is het belangrijk om een bezem uit te zoeken met een lange steel, dit voorkomt rugklachten.

Aquatrans waterzak: Vaak kun je niet overal bij met de tuinslang. Het is dan handig om over een Aquatrans waterzak te beschikken voor in de kruiwagen. De zak heeft een inhoud van 80 liter. Door middel van de zak kun je gemakkelijk water vervoeren zonder te morsen. Ideaal voor het reinigen van de stal.

Een mestemmer: De mesthoop wordt steeds beter gecontroleerd door de mestafvoerders. We raden het aan om een mestemmer te gebruiken om het vuil makkelijk te onderscheiden.

Een hooivork: Een hooivork wordt gebruikt om hooi los te schudden en aan te brengen in de stal. Het is erg belangrijk dat je geen mestvork gebruikt voor het hooi. Dit is niet hygiënisch en op deze manier kunnen er beestjes in het hooi komen.

Over DG Ruitersport

DG Ruitersport biedt een ruim assortiment aan omtrent stalbenodigdheden. De producten worden online verkocht, dus er is geen fysiek filiaal. Alle producten van DG Ruitersport zijn van hoge kwaliteit. Wij rijden zelf paard en dat zie je terug in ons ruime assortiment!

Terug naar producten
De waardering van dgruitersport.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 24 reviews.