Betalen met iDeal en Paypal Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

EMH Structuur Equichamp Muesli

Een structuurrijke en nutritioneel effectieve vlokkenmix op basis van waardevolle energiebronnen voor fok-, sport- en vrijetijdspaarden.

39,50 incl. btw

Direct leverbaar

Artikelnummer: EGGE0030
Categorieën: Gezondheid, Verzorging paard, Voeding.

Beschrijving

Een structuurrijke en nutritioneel effectieve vlokkenmix op basis van waardevolle energiebronnen voor fok-, sport- en vrijetijdspaarden.

Met het bijzondere effect van levende gist.

Gist wordt al duizenden jaren in de menselijke voeding gebruikt. De probiotische werking is wetenschappelijk bewezen. Met name Saccharomyces cerevisiae is belangrijk als leverancier van B-complex vitamines. Bijna niemand weet dat deze gisten niet alleen 20 aminozuren bevatten, die onder andere zorgen voor een meer ontspannen en krachtige bespiering, maar ook 12 macronutriënten en sporenelementen bevatten. De levende gist Yea-Sacc® 1026 ondersteunt de gezamenlijke vertering in de blinde darm en dikke darm. Hier worden voedingsstoffen optimaal beschikbaar gemaakt door het aantal bacteriën te verhogen dat de pH-waarde stabiliseert.

Deze bacteriën benutten melkzuur en voorkomen daarmee verzuring van het spijsverteringskanaal. De toevoeging van gist aan het voer ondersteunt ook de bacteriën die de afbraak van vezels bevorderen. Recente studies hebben aangetoond dat het voeren van levende gist door het stimuleren van de darmflora de benutting van essentiële actieve ingrediënten en mineralen aanzienlijk verhoogt.

Rijk aan essentiële vetzuren. De energieleveranciers gerst- en maïsvlokken hebben samen met maridistelolie een stimulerende werking op de stofwisseling van het paard zonder de eiwitbalans te belasten. Zonnebloempitten leveren structureel gebonden plantaardige oliën, lecithine en secundaire plantaardige stoffen. EMH Structuur Equichamp biedt een mix van waardevolle ingrediënten die met hun natuurlijke vitamines, mineralen en onverzadigde vetzuren een belangrijke bijdrage leveren aan het gezond houden van het paard.

Ontlasting van het spijsverteringskanaal
Ook bij magere paarden worden bijzonder goede resultaten behaald. Het totale rantsoen wordt verbeterd door de beschikbaarheid van voedingsstoffen via de gist te optimaliseren. Op deze manier kan een overmatige krachtvoergift per maaltijd worden vermeden en wordt het spijsverteringskanaal dubbel ontlast – door de kleinere maaltijd en door de positieve effecten van de gist. Het paard komt sneller en vooral makkelijker aan.
Veel van onze klanten gebruiken EMH Structuur Equichamp ook voor een beperkte periode – in fasen van bijzondere belasting door verhoogde arbeid of in geval van stress (bijv. in het toernooiseizoen), tijdens de typische koliekperiode in de wintermaanden of ten behoeve van een gericht darmherstel om spijsverteringsstoornissen te voorkomen. Voor een optimaal effect dient echter een voedingsperiode van ca. 6 weken aangehouden te worden. Langdurig gebruik van EMH Structuur Equichamp wordt met name aanbevolen voor paarden die gevoelig zijn voor koliek. In de praktijk is aangetoond dat EMH Structuur Equichamp paarden ook ondersteunt bij een zenuwachtig gevoel. Tevreden klanten melden dat hun paarden veel rustiger en evenwichtiger zijn. Dit schrijven we toe aan de verbeterde beschikbaarheid van voedingsstoffen via de levende gist in het voer.

Optimale balans
EMH Structuur Equichamp is zodanig uitgebalanceerd met vitamines, mineralen en sporenelementen dat het dagrantsoen al volledig in balans is bij het voeren van 1 kg per dag.

De voordelen op een rijtje:

    • Met de levende gist Yea-Sacc® 1026 ter ondersteuning van de spijsvertering
    • Verhoogd gehalte aan B-vitamines
    • Ondersteunt de gewichtstoename bij magere paarden
    • Ideaal voor paarden die gevoelig zijn voor koliek of maagzweren
    • Ondersteunt de voeropname in stressvolle situaties

Specificaties

Inhoud:

15KG

Pagina's met vergelijkbare producten

Gezondheid, Verzorging paard, Voeding.