Betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Verzenden met PostNL
Betalen met iDeal en Paypal

Weide

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Paardenwei kruiden

Het weideseizoen komt er weer aan. Dit betekent dat de paarden weer als een stel enthousiaste dieren door het weiland heen zullen razen. Het is heerlijk om te zien en het groene gras zorgt voor het perfecte plaatje. Wat niet iedereen weet, is dat het mogelijk is om variatie aan te brengen in het weiland door gebruik te maken van verschillende kruiden.

Wat zijn weidekruiden

Weidekruiden zitten vol smaak en vitamine. Paarden vinden het dan ook erg lekker. Naast het feit dat paarden het lekker vinden, heeft het ook een geneeskrachtige werking. Een weide vol met kruiden is erg gezond en goed voor de natuur.

Madeliefje

Het madeliefje is een kruidsoort, die een gezonde werking heeft voor het weiland. Madeliefjes zijn gemakkelijk te houden en kunnen goed tegen begrazing. Een madeliefje is ook erg gezond, want het zit vol met vitamine C, calcium en magnesium. De bestandsdelen van een madeliefje zorgen voor een rustgevende werking. Dit stimuleert de darmflora van het paard. Daarnaast heeft het ook een ontstekingsremmend effect en een positieve werking op de bloedsomloop.

Kamille

Kamille is er in vele soorten en maten. Een groot voordeel van kamille, is dat deze plant het goed doet op een droge grond. Zo zijn open plekken in het weiland ideaal voor de kamille. Heb je bijvoorbeeld open plekken in het weiland? Dan is kamille een uitstekende optie. Paarden vinden het over het algemeen niet heel erg lekker, maar desondanks eten ze het wel. Je kunt de planten drogen in de zon om ze vervolgens te gebruiken voor hooi of in de voermixen. Voordelen van kamille zijn dat het ontstekingsremmend werkt, een antibacteriële werking heeft en het helpt tegen maag- en darmklachten.

Moerasspirea

De moerasspirea is de perfecte plant voor natte en vochtige weilanden. Ze groeien dan ook erg goed, wanneer een weide goed in balans is. De moerasspirea heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking. Daarnaast bevat de plant kalk, kalium, silicium, ijzer, fosfor, vitamine B en C. Paarden die last hebben van gewrichtsklachten en/of spierbevangen hebben baat bij deze kruiden.

Braamblad

Er zijn een hoop braamstruiken te vinden in Nederland. Het braamblad heeft diverse werkingen. Zo werkt het braamblad weerstand verhogend, verbetert het de darmflora en het reinigt en ontgift het bloed. Wanneer je paard geen hap neemt van het braamblad, komt dat omdat hij het simpelweg niet nodig heeft.

Brandnetelblad

In tegenstelling tot de mens heeft een paard helemaal geen last van brandnetels. Paarden vinden brandnetels zelfs erg lekker. Je kunt een brandnetel drogen, maar ook gewoon vers aan je paard geven. Vergeet niet om je handschoenen aan te doen, zodat je bultjes op je handen voorkomt. Een brandnetel werkt onder andere voor het behoud van een goede weerstand, artrose, de bloedsomloop, de spijsvertering, vergroeiing en ontkalking.

Zoals je ziet zijn er erg veel kruiden met een genezende werking. Pas altijd op welke kruiden je aan je paard geeft. Twijfel je over de werking? Zoek dan zelf op wat goed is voor je paard.

Terug naar producten